De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Tekenprogramma

 Dit is een reactie op vraag 40870 
Maar kan je met wiskit ook zelf variabelen kiezen. Bijv. opbrengst en aantal? Ik denk aan O=-0,02q2+25q

Reactie


Ik wil bijv. de functie O=-0,02q^2+25q tekenen, waarbij ik netjes op de
assen 'Opbrengst in euro's' en 'q(aantal)' krijg afgedrukt en daarnaast
natuurlijk een goede verdeling van de assen. Precies zoals wij het onze
leerlingen ook leren. En zoals je het in de leerboeken ook tegenkomt.
Mijn vraag was daarom: Is er een simpel tekenprogramma dat hier aan voldoet
en dus geschikt is om lesmateriaal en toetsen te verduidelijken met
grafieken.
Ik kreeg als antwoord: "Wiskit". Maar kan Wiskit zo ingesteld worden dat het
voldoet aan het bovenstaande? Dus kan ik de variabele van de assen netjes
omschrijven en afdrukken? Kan ik de assen-indeling zelf opgeven en uiteraard
de formule invoeren, of zelfs meerdere formules?

Mary v
Docent - maandag 17 oktober 2005

Antwoord

Het antwoord op de meeste vragen is ja.
Het enige probleem is de erg uitgebreide tekst die je bij de verticale as wilt zetten.
Met het volgende programmaatje heb ik de grafiek die eronder staat getekend.
Oordeel zelf:
xmin=-350
xmax=1500
ymin=-1000
ymax=9000
xlabel=p=aantal
ylabel=O in euro
eigenassen(250;2000)
tekenkleur(255)
grafiek(-0.02*x^2+25*x)
tekenkleur(16711680)
grafiek(7*x)

q40877img1.gif

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 17 oktober 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3