Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Druk T uit in R

logT=1.5logR+0.8
druk t uit in r. Kan iemand mij uitleggen hoe dit moet?
Alvast bedankt!

Bob Ma
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 12 oktober 2005

Antwoord

Beste Bob,

Herwerk de vergelijking eerst zodat je in één lid log(R) overhoudt.
Dan hangt het er van af welke logaritme je bedoelt, de natuurlijke (ook wel ln genoteerd, met grondtal e), of de Briggse (met grondtal 10). Ik vermoed het laatste, doe dan 10^ op beide leden, zodat de logaritme wegvalt (resp. e^ indien het om de natuurlijke logaritme gaat).

Immers: 10^log(x) = x = e^ln(x).

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 12 oktober 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics