De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Logaritmische vergelijking

 Dit is een reactie op vraag 40511 
ik moet allebei doen, eerst x is 0 en daarna gelijk maken aan y.
Ik zal de vraag helemaal neerzetten, want ik kom niet op het antwoord 1/(Ö3) uit. want 1·ln3 is toch niet hetzelfde??
hier is de vraag (hij is wel in het engels)
determine the derivative of the function e^x·ln(x+0.5) in x=0.
Also determine the intersection point with the x-axis.

kirste
Student universiteit - donderdag 29 september 2005

Antwoord

Beste Kirsten,

Voor x = 0 is de afgeleide:
esup0/sup(ln((2*0+1)/2)+2/(2*0+1)) = ln(1/2) + 2 = 2 - ln(2)

Wat het tweede deel betreft, zoeken ze het snijpunt met de x-as van de afgeleide functie of van de functie zelf? In het eerste geval is er geen en in het tweede geval is er een snijpunt op x = 1/2 dus ik weet niet waarom die 1/Ö3 vandaan komt...

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 29 september 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3