De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Ontbinden in factoren

x6-x4= x4(x+1)·(x-1)
81x3+27=27(x+1)(x+1)(x-1)
3x3-3x=3x(x+1)(x-1)
-3x2-6x-3=-3(x+1)2
-x2+x+6=nix verder mee aan te vangen denk ik...

tim co
Student hbo - maandag 19 augustus 2002

Antwoord

Eens zien... -x2 is duidelijk -x·x, dus het zal wel iets van (-x + a)·(x + b) moeten zijn.

1·a + -1·b moet 1 zijn en a·b moet 6 zijn.

Volgens mij voldoet b=2 en a=3 prima. Of interpreteer ik je vraag verkeerd?

Groetjes,
Martin

Zie vraag 47

mschapen
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 19 augustus 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics