Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Differentiëren van formule golflengte

Voor het berekenen van een golflengte geldt f=c/l, met hierin f=frequentie, c=lichtsnelheid=constant en l=golflengte.
Door middel van differentiëren zou Df=(f2/c)Dl moeten zijn, maar ik kom er niet uit.
Alvast bedankt...

anne
Student universiteit - donderdag 22 september 2005

Antwoord

f = c/l

dus

df/dl = -c/l2
df = -c/l2 dl

Schrijf nu l als functie van f en stop dat verband in de laatste vergeliking. Je bekomt zo, op het teken na, jouw formule. Lukt het zo?


Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 22 september 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics