De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Full house

 Dit is een reactie op vraag 40355 
Hey Tom,
Ik had al:
11
111 22
33
44
55
66

enz.
dus 6 · 6 mogelijkheden = 36
en 36/7776 = 0.005 = kans op full house ??

Wil je me nu helpen?
Ik ben nl een cursus aan het maken.
groetjes,
eef

eef
Student universiteit - maandag 19 september 2005

Antwoord

Beste Eef,

Met drie keer een 1 kan je in het totaal op 5 verschillende manieren nog een full house vormen, namelijk met twee bijkomende 2's, 3's, ... 6'en.
Hetzelfde geldt voor drie keer een 2 en dan 3, 4, 5 en 6.

Ik kom op deze manier aan 6·5 = 30, in plaats van 6·6 = 36.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 19 september 2005
 Re: Re: Full house 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3