De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Brandschade uitkering

zou u deze vraag willen nakijken?

Een firma K. heeft 'n verzekering afgesloten door tussenkomst van assurantie makelaar M. over de periode 18 okt.1989 tot 18 okt. 1990 voor een bedrag van 10.000,- voor riet en rijshout. Op 30 maart 1990 is een partij rijshout verloren ggegaan door brand.
Gegeven is:
-volgens expertiserapport van de firma A. is de schade 9.223,80
- de gezonde waarde bedroeg 18.223,80
- de expertisekosten 243,- worden door de ass. makelaar M. aan de firma betaald.
- de totale schade is de som van de schade en exp.kosten
- het bedrag aan schade+expertisekosten dat ten laste van de ass. makelaar komt moet vanaf de schadedatum bijverzekerd zijn, zodat de verzekerde som vanaf die datum tot 18 okt. 1990 weer van kracht is voor het volle bedrag van 10.000,-
- de premie bedraagt 2% per jaar(maand op 30dagen stellen, 30 maart wel, 18 okt. niet meerekenen)
- om te sluiten wordt ten gunste van de makelaar een zodanig bedrag bijgeteld dat de uitkering het eerstvolgende veelvoud van 10 euro is.

Gevraagd wordt:
bereken het bedrag dat door assuradeuren moet worden uitgekeerd met inachtneming van de aanvullende premie.

Mijn antwoord:
schade-uitkering= 10.000/18.223,80x9.466,80=5.194,75euro
af: aanvullende premie
30maart tot 18 okt.=198dagen
10.000/360x198=5.500/100x2% = 110,-euro
na afsluiting t.g.v. de makelaar wordt uitgekeerd: 5.090,-euro

groetjes juud

juud
Iets anders - zondag 18 september 2005

Antwoord

Hallo

Er zit 1 foutje in, namelijk de premie bijverzekering. Deze moet worden berekend over de uitkering 5.194,75. De premie wordt dan 57,14.

vriendelijke groeten

pl
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 21 september 2005
 Re: Brandschade uitkering 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3