De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Standaarddeviatie berekenen aan de hand van een steekproefvariantie

Goedemiddag,
Een groep van 10 studenten behaalde de volgende scores bij een examen:
45, 60, 82, 32, 25, 75, 65, 66, 70, 80
a) Bereken de standaarddeviatie voor deze gegevens
Steekproefvariantie VAR = (45-60)^2 +...+ (80-60)^2 = 389,3333333
Steekproefstandaardafwijking = 19,73153145

Jurgen
Student hbo - zaterdag 17 september 2005

Antwoord

Op 6. Standaarddeviatie staat wat je moet doen. Omdat het over een steekproef gaat moet je bij 'Bereken het gemiddelde van die kwadraten' delen door n-1 in plaats van n. Er staat ook een voorbeeld bij. In jouw geval krijg je zoiets als:

q40319img1.gif

De laatste stappen zijn dan:
q40319img2.gif

Lijkt me allemaal niet zo'n probleem...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 17 september 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics