De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Opgave

 Dit is een reactie op vraag 40119 
a) ik heb alleen product- en quotiënt en somregel gehad

d) dat begrijp ik niet echt
je hebt dit: 5x3-3xÖx-2=0 -- x1=-2/52/3 of x2= 12/3
maar er is maar één opl.

en klopt dit dan bij x2-- 1x=1 voor elke x uit IR

michel
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 4 september 2005

Antwoord

Beste Michelle,

a) Ik bedoelde uiteraard de quotiëntregel, vermits het om een breuk ging.

d) Hoe kom je aan die 2 oplossingen? Die vergelijking heeft namelijk maar één (reële) oplossing, namelijk x = 1. Wanneer je de door mij voorgestelde substitutie uitvoert om over te gaan op een gewone kwadratische vergelijking, dan vind je inderdaad 2 oplossingen. Een daarvan is echter negatief en zal dus bij het terug substitueren geen reële oplossing leveren door de wortel.

PS: 1^x is inderdaad altijd 1 als x een reëel getal is.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 4 september 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3