De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijking met één onbekende in het kwadraat

3 = 2,71 · (1-0.013·X)2

Zou u hier een uitleg over kunnen geven alvast bedankt.

Jan Di
Leerling mbo - maandag 22 augustus 2005

Antwoord

Dat gaat handig met de bordjesmethode...
Zie Wat is de bordjesmethode?

3 = 2,71 · (1-0,013·x)2
delen door 2,71
1,107... = (1 - 0,013·x)2
neem de wortel
1,0521... = 1 - 0,013·x of -1,0521... = 1 - 0,013·x
trek links 1 af
0,0521... = -0,013·x of -2,0521... = -0,013·x
deel door -0,013
x-4,0112... of x157,85...

Afhankelijk van de gewenste nauwkeurigheid kan je 'onderweg' afronden. Voor een exact antwoord kan je nog eens hier onder klikken:

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 22 augustus 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3