De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Hoe maak je een decimaal getal een breuk?

 Dit is een reactie op vraag 6100 
Hallo,

ik snap niet wat u precies doet bij de laatste. Wat heeft 0.2266666 te maken met 2.04?

De volgende, het getal 0,226666666... heeft periode 1. Je krijgt nu:
x = 0,226666666....
10x = 2,26666666....
Het verschil is nu 9x = 2,04. Dus x = 2,04/9 = 17/75

Dank u wel voor uw uitleg

Tsunki
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 17 juli 2005

Antwoord

Kort gezegd komt het neer op:
2,26666666....-0,226666666....=2,04

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 17 juli 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3