De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Schrijf L als functie van Z

De functie is: Z = 0,4 x L^-0,33

Nu is de vraag: Schrijf L als een functie van Z.

Alvast bedankt, Marloes

Marloe
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 26 juni 2005

Antwoord

Beste Marloes,

Z = 4/10 * L-0.33
L-33/100 = 5Z/2
(L-33/100)-100/33 = (5Z/2)-100/33

Ik herinner je eraan dat (x^a)^b = x^(a*b)

Dus: L = (5Z/2)-100/33 = (2Z/5)100/33

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 26 juni 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3