De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Logaritmische vergelijking oplossen

Beste ...
Ik heb de volgende vraag:
Ik moet exact oplossen:
ln(4x+3) = 2+ln(x)
Kan ik 4x+3 gelijk stellen aan die andere x?
En zo ja, wat moet ik dan met die 2,
of moet ik alles naar links halen en proberen te ontbinden?
En zo ja, hoe?
Alvast bedankt voor jullie hulp

Diewer
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 17 juni 2005

Antwoord

Hallo,

Je zou van beide leden de e-macht kunnen nemen:

eln(4x+3) = e2+ln(x)

Als je dan bovendien weet dat:
elnx = x
ea+b = ea * eb

Dan moet dat geen probleem zijn

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 17 juni 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3