De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Logaritmen opgave

Ik kom niet uit de volgende opgaven.
Het zou fijn zijn als het antwoord en uitwerking zou kunnen worden gegeven. Ik het zelf al geprobeerd en mijn antwoord is x=1,5 wat waarschijnlijk niet klopt.

log(x+3)+log(x-1)=2*logx

en de volgende
log(2x-6)-log(x-3)=log2+1

Het zou fijn zijn als er een snelle reactie komt.
Alvast bedankt.

Lisann
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 8 juni 2005

Antwoord

1)
log(x+3)+log(x-1)=2*logx
log((x+3)(x-1))=log(x2)
(x+3)(x-1)=x2
x2+2x-3=x2
2x=3
x=3/2
Dus 't klopt.

2)
log(2x-6)-log(x-3)=log(2(x-3))-log(x-3)=log2+log(x-3)-log(x-3)=log2,
en dat kan nooit gelijk zijn aan log2+1.
Klopt de opgave wel?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 8 juni 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3