De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Afgeleide functie van 4ln x

Is de afgeleide functie van 4 ln x 4/x of 1/4x, of zit ik er helemaal naast. de afgeleide van ln x is 1/x.
en wat is dan de afgeleide van ln(-4x)?

Ruben
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 5 juni 2005

Antwoord

4 ln(x)=4×ln(x), dus de afgeleide is 4×1/x=4/x

De afgeleide van ln(-4x)=1/-4x×-4=1/x

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 5 juni 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3