De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hellingspercentage

Hoe kan ik het hellingspercentage bepalen als de AB=7 meter, BC=25 cm.

Alvast bedankt

Henk B
Ouder - maandag 22 juli 2002

Antwoord

Met $\angle$B=90° kan je met de tangens het hellingspercentage uitrekenen:
tan $\angle$A = 0,25/7 (alles in meter)
tan $\angle$A = 0,0357...
Dus het hellingspercentage is 3,6%
($\angle$A $\approx$ 2,0°)

Sommige mensen vinden dat je bij het hellingspercetage de sinus moet gebruiken i.p.v. de tangens (zie onder). In dit geval maakt dat weinig uit.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 22 juli 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3