De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Volume berekening

Hoe bereken ik het volume van een doos die bijvoorbeeld 45x32x52 cm is. Hoeveel is dit in m3?

johan.
Iets anders - maandag 22 juli 2002

Antwoord

Er zijn twee 'aanpakken' mogelijk:

1.
Bereken het volume in cm3 en reken daarna om naar m3.
45 cm ´ 32 cm ´ 52 cm = 74880 cm3 = 74,880 dm3 = 0,07488 m3

2.
Bereken het volume meteen in m3.
0,45 m ´ 0,32 m ´ 0,52 m = 0,07488 m3

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 22 juli 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3