De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Natuurlijke logaritmen

Hoe reken je ook al weer met de ln en e macht.
dus bijvoorbeeld stel ik heb de volgende formule:
9= -ln 2(8-x) hoe extraheer ik de x hier ook al weer uit?

wytske
Student universiteit - dinsdag 9 juli 2002

Antwoord

De natuurlijke logaritme heeft grondtal e.
Het is de exponent die nodig is bij het grondtal e het het bewuste getal (of de betreffende uitdrukking) te krijgen

Dus ln a = b Û
elog a = b Û
a = eb

Hiermee is jouw voorbeeld ook te "kraken'.

Zie rekenregels machten en logaritmen

gk
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 9 juli 2002
Re: Natuurlijke logaritmen



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3