De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Binaire getallen vermenigvuldigen

 Dit is een reactie op vraag 774 
Hoi,
Jullie geven het rijtje;
0x0=0
1x0=0
0x1=0
1x1=0
En dan gaan jullie de getallen 1011 en 1101 met elkaar vermenigvuldigen.
eerst 1x1, dat is 1. maar dan kom je bij het volgende rijtje en daar staat 1x0 en dan schrijven jullie een 1 op terwijl in het rijtje staat dat 1x0 één is. Kan iemand me dit uitleggen?
groetjes loes

Loes
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 18 mei 2005

Antwoord

Bij het volgende rijtje staat geen 1x0. Het gaat hetzelfde als bij het tientallig stelsel:

q38186img1.gif

..en omdat je alleen 0 en 1 hebt is het eigenlijk gewoon tekstverwerken!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 18 mei 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3