De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Evenwicht bij migratiematrix

Je hebt de volgende situatie:

0,06a=0,04t
a+t=4000000

De oplossing hiervan is a=1600000 en t=2400000
Ik snap niet hoe ze aan deze oplossing komen, dus hoe je dat berekent.

Stépha
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 14 mei 2005

Antwoord

Oeps... dit is een stelsel van 2 vergelijkingen met 2 onbekenden. Er zijn verschillende methoden voor, maar om het simpel te houden zou ik dit stelsel oplossen met substitutie... ik geef je 't begin:

q38026img1.gif

Dan lukt het wel denk ik...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 14 mei 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3