De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vraagstuk over leeftijd

De leeftijd van Tine is 2/3 van de leeftijd van haar broer Jan. Het verschil van hun leeftijden is 5 jaar. Hoe oud zijn Tine en Jan? Stel de vergelijking op van het vraagstuk als x de leeftijd is van Jan.

gaelle
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 29 juni 2002

Antwoord

Hier is het handig om met een variabele te werken. Je weet de leeftijd van Jan is 'x'. De leeftijd van Tine is 2/3x. Het verschil in leeftijd is 5 jaar. Dus:
x-2/3x=5
1/3x=5
x=15
Tine is 10 en Jan is 15.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 29 juni 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3