De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Merkwaardige producten

[(2x--4y)(2x+-4y)]2-[(-2x--4y)(2x--4y)]2=

aub aub

kenny
Overige TSO-BSO - maandag 9 mei 2005

Antwoord

Hmm
Je bedoelt

[(2x-(-4y))(2x-4y)]2-[(-2x-(-4y))(2x-(-4y))]2 ?
=((2x+4y)(2x-4y))2-((2x-4y)(2x+4y))2 =0

Niet zo'n goede oefening dus als je merkwaardige producten wilt oefenen.
Ik heb enkel gebruikt dat voor een getal x
x2=(-x)2 en dat is een product dat niet erg merkaardig is

Koen

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 9 mei 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3