De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Maak aannemelijk?

Maak aannemelijk, door twee keer te kwadrateren, dat Ö8 + Ö18 = Ö50 (een formule uit de 11 de eeuw).

Ik weet niet hoe ik dit moet bewijzen?

Marcel
Leerling mbo - zaterdag 7 mei 2005

Antwoord

Door twee keer te kwadrateren denk ik...

Dus:

(Ö8+Ö18)2=(Ö50)2

Even uitwerken....

En dan schrijven als:

Ö(...)=...

En dan nog een keer kwadrateren...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 7 mei 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3