De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Formule driehoeksgetallen

Kan iemand bewijzen dat elk getal opgebouwd is uit twee of drie driekhoeksgetallen?
1 3 6 10 15 21 28 36 45 55
N = k? + k? + evt. k?
k1 = 1
k2 = 3
k3 = 6

Sophie
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 17 april 2005

Antwoord

Fermat's Polygonal Number Theorem

Een bewijs van Gauss is meestal niet iets dat door een bovenbouw student kan gevonden worden...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 18 april 2005
Re: Formule driehoeksgetallen



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3