De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Uitdrukken van functies

Als er is gegeven de functie u=-0,5 v + 8 en je moet hierbij het volgende doen: druk v uit in u. Krijg je dan u = -0,5 v + 8 of v = -2u + 16 ?

Sabine
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 17 juni 2002

Antwoord

als je v moet uitdrukken in u, dan moet je de v "aan de ene kant" zetten (bij voorkeur links van het =teken) en de rest aan de andere kant.
stapsgewijs:

u= -0,5v + 8 Û
u + 0,5v = 8 Û
0,5v = -u + 8 Û
v = -2u + 16

zo heb je v uitgedrukt in u.

groeten,
Martijn

mg
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 17 juni 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3