De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Formule voor priemgetallen

De hoofdvraag is: "Bestaat er een formule waarmee je de priemgetallen weer kunt geven?"
Als deze formule álle priemgetallen die er zijn aan moet geven, moet ik hierop het antwoord schuldig blijven.
Ik heb echter een formule gevonden waarmee bij elk priemgetal n een priemgetal uitkomt:
P(n)=alle priemgetallen tot en met n met elkaar vermenigvuldigd-1
Mijn vraag is: "geldt deze formule altijd?"
USS

USS
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 12 april 2005

Antwoord

Deze formule klopt niet !!!
2x3x5x7-1=210-1=209 is niet priem

P(n)=alle priemgetallen tot en met n met elkaar vermenigvuldigd+1
bevat wel altijd een nieuwe (grotere) priemdeler dan degenen die je al had.
Zo kun je bewijzen dat de verzameling priemgetallen oneindig groot is.

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 12 april 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3