De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Logaritmische vergelijking oplossen

Ik moet x berekenen, maar ik weet niet hoe ik dat moet doen, kunt u me helpen???? Kunt u er misschien ook een uitleg en een berekening bij zetten zodat ik weet hoe ik het ook met andere sommen kan doen???

5log 3 + 3·5log x = 5

anton
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 6 april 2005

Antwoord

Een kwestie van toepassen van de 1. Rekenregels machten en logartimen denk ik:

5log 3 + 3·5log x = 5

L3

5log 3 + 5log x3 = 5

L0

5log 3x3 = 5

L1

5log 3x3 = 5log 55

Dus:

3x3 = 55

Enzovoort...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 6 april 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3