De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Logartimische rekenregel?

Dit klopt toch:

log(pq)/log(rq) = log(p)/log(r)

Stijn
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 5 april 2005

Antwoord

log(pq) is te schrijven als een vermenigvuldiging van log(p)+log(p)+.....log(p) (q keer optellen)
ofwel: log(pq)=q*log(p)
evenals log(rq)=q*log(r)

simpel levert inderdaad de de gegeven stelling

EvE
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 5 april 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3