De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Differentiëren

er wordt gevraagd om de volgend functies te differentiëren:
a) ln(x)/ (ln(x)-2) het antwoorden boek geeft
2/ (2-ln(x)2
B)1/ (ln(x))2 het antwoordenboek geeft -2/(x*Ln(x))

ine
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 4 april 2005

Antwoord

Beste Ine,

Volgens mij heeft je antwoordenboek het dan twee keer fout...

a) afleiden van lnx/(lnx-2) volgens de quotiëntregel geeft:
((lnx-2)/x-lnx/x)/(lnx-2)2 = (-2/x)/(lnx-2)2 = -2/(x(lnx-2)2)

b) 1/ln2x = (lnx)-2 Afleiden via de kettingregel geeft dan:
-2(lnx)-3 * 1/x = -2/(x(lnx)3)

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 4 april 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3