De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Wat houdt convergeren bij recurrente formules?

Wat houdt convergeren precies in bij recurrente formules en hoe zie je dat in de webgrafiek?

Hans R
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 10 juni 2002

Antwoord

Convergeren bij een recurrente betrekking betekent dat bij herhaald toepassen van de functie de waarde naar een vaste waarde gaat.

Voorbeeld
x(n+1)=(x(n))
Laten we eens beginnen met x(0)=20
x(1)=4,47..
x(2)=2,11..
x(3)=1,45..
x(4)=1,20..
x(5)=1,09..
x(6)=1,04..
enz... je ziet dat deze reeks convergeert naar 1.
Als webgrafiek:

q3617img1.gif

Op onderstaande website staan meer plaatjes. Vooral ook de tekst lezen.

Zie Bifurcatie

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 10 juni 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3