De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Differentievergelijkingen

Dit is de differentievergelijking:

w(t+1)=w(t) + c · w(t) · (M - w(t))/ M

Met de waarden:
M = 150
w(0) = 25
c = 0,6

De vraag is hierbij:

Geef van de logistische groei voor c = 0,6 de recursievergelijking en vereenvoudig deze zoveel mogelijk.

Het antwoordenboekje geeft:
w(t+1) = w(t) + 0,6 · w(t) · (1-(1/150) · w(t)) = 1,6 · w(t) - 0,004 · (w(t))2

Hoe komen ze hierbij?

Alvast bedankt

Dorien
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 29 maart 2005

Antwoord

Gewoon lekker prutsen...

q36058img1.gif

De vraag is nu: hebben we hier te maken met luie schrijvers of met luie lezers? Nou ja, hopelijk is het duidelijk.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 29 maart 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3