De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Wiskundige modellen (optimaliseren)

heyhoi ik kom hier niet helemaal uit:

vraag:
Voor een taxi kunnen de kosten per kilometer K ( in guldens) berekend worden met de formule K=v/160 +1
waarin v de gemiddelde snelheid in km/uur is.
De vaste kosten zijn 80 gulden per uur

De formule voor de totale kosten T voor een rit van 20 km luidt:

T=20+v/8+1600/v

Leid deze formula af. Bvd.

pepijn
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 23 maart 2005

Antwoord

De snelheid is v.
Kosten per kilometer: v/160+1
Totale kosten voor 20 km is: 20·(v/160+1)=v/8+20
Vaste kosten zijn 80 km per uur.
Over 20 km met een snelheid van v doe je 20/v uur.
Totale kosten: 80·20/v=1600/v
En dan ben je er denk ik...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 23 maart 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3