De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Maximumwaarde van functie k(x)?

k(x)=(100-20X) + (25·Ö4+X2)

Ik weet dat je eerst de afgeleide functie van k(x) moet nemen en dan die afgeleide functie gelijkstellen aan nul k'(x)=0 ,
Maar het lukt me niet om het algebraisch te oplossen. Kunnen jullie me hiermee helpen?

kucuko
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 20 maart 2005

Antwoord

100-20x differentiëren geeft -20
25Ö(4+x2)differentiëren geeft
25(4+x2)1/2=
121/2(4+x2)-1/2 *2x (kettingregel)=
25x(4+x2)-1/2=
25x/Ö(4+x2)
totaal -20 + 25x/Ö(4+x2)
Als het nog niet lukt hoor ik het wel

groet

pl
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 20 maart 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3