De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Cosinus = sinus

ik heb verschillende formules gevonden voor het omzetten van een formule met cosinus in een formule met sinus.
nl:
cos A= sin (1/2 pi - A)
cos A = sin (1/2 pi + A)
op mijn formulekaart

en
cos A = sin (A + 1/2 pi)
cos A = sin (A - 1/2 pi)
gebruiken ze in het boek

wat is het verschil en hoe weet ik wanneer ik welke formule moet gebruiken?

Carmen
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 13 maart 2005

Antwoord

Beste Carmen,

Er is eigenlijk geen verschil, maar wel één foutje.

De formules op je formulekaart kloppen.
De eerste formule uit je boek is eigenlijk niets anders dan de laatste uit je formulekaart.
p/2+A is immers gelijk aan A+p/2

De laatste formule uit je boek, cosa = sin(a - p/2), lijkt me niet te kloppen, er ontbreekt een min-teken.
Wat wel klopt is dus:
cosa = -sin(a - p/2)

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 13 maart 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3