De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Exponentiële groei

Wat is het verband tussen de rico (richtingscoëfficiënt) en de groeifactor?

Jolein
3de graad ASO - zondag 13 maart 2005

Antwoord

De algemene formule voor een exponentieel verband is:

f(x)=b·gt

Als je kijkt naar de afgeleide (de richtingscoëfficiënt van de raaklijn)...

f'(x)=b·gt·ln(g)

Er geldt:

f'(x)=f(x)·ln(g)

Kan je daar iets mee?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 13 maart 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3