De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kleinste gemene veelvoud

KGV van 630 en 516

decapm
Ouder - woensdag 23 februari 2005

Antwoord

Ontbind beide getallen in priemfactoren:
630= 2·32·5·7
516=22·3·43
Vermenigvuldig alle verschillende factoren met elkaar. Neem bij factoren die dubbel voorkomen alleen die met de grootste exponent:
KGV= 22·32·5·7·43= 54.180

groet

pl
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 23 februari 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics