De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Vergelijkingen en ongelijkheden

 Dit is een reactie op vraag 34274 
Bedankt voor het antwoorden, helemaal super!
Toch heb ik nog één vraagje. Als ik de abc-formule gebruik, kom ik op het juiste antwoord. Maar als ik een andere manier gebruik lukt het niet, terwijl het daar volgens mij ook mee moet lukken toch?
We zijn dan bij x2-2x-1=0
Als ik het volgende doe kom ik op een ander antwoord uit:
(x-2)(x+1)=0
x=2 of x=-1
Vervolgens zou -1 niet kunnen omdat het getal boven de nul moet zijn, maar 2 klopt ook niet want het antwoord hoort te zijn
0x 1+Ö2

Alvast bedankt!

Aagje
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 21 februari 2005

Antwoord

(x-2)(x+1)=x2-x-2 en je wilde de vergelijking x2-2x-1=0 oplossen.
Dus die ontbinding deugt niet.
Niet iedere vierkantsvergelijking is door ontbinden op te lossen.
De abc-formule levert in ieder geval wel het goede antwoord.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 21 februari 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3