De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Vereenvoudig:

 Dit is een reactie op vraag 34110 
Sorry hoor Tom, maar wat ik niet begrijp is dat cos(a-90) gelijk is aan cos(90-a).

Toch bedanky voor de rest !

Kristof

Kristo
2de graad ASO - donderdag 17 februari 2005

Antwoord

Beste Kristof,

Graag gedaan, maar in het vervolg hoor je toch te vermelden wat je zélf al geprobeerd had en waar je precies vastzit ipv enkel de opgave

Wat we daar gebruiken is dat cosinussen van tegengestelde hoeken gelijk zijn (beeld je de goniometrische cirkel maar even in en neem 2 hoeken die tegengesteld zijn, gespiegeld t.o.v. de x-as dus = die hebben eenzelfde x-coördinaat en dus cosinus)

Dus: cos(x) = cos(-x)
Hier: cos(a-90) = cos (-(a-90)) = cos (-a+90) = cos (90-a)

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 17 februari 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3