To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Formule voor hellingsgetallen

Ik heb de functie Ln(2x) (voor x <= 0 bestaat deze functie niet).
Ik moet nu een formule bedenken waarmee ik de uitkomsten van de helling-getallen kan controleren en voor andere punten de helling van de grafiek van f kan voorspellen.
Ik heb alles al geprobeerd maar ik kom niet op die formule. Wilt u me helpen?

BB
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 27 mei 2002

Antwoord

Dat is toch wat we de afgeleide noemen???
Differentieer dus de functie. Eventueel kun je eerst nog schrijven f(x) = lnx + ln2 (op grond van logaritmeregels), zodat je krijgt f '(x) = 1/x + 0 ofwel f '(x) = 1/x

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 27 mei 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics