De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Moeder is 27 jaar ouder dan haar dochter

Moeder is 27 jaar ouder dan haar dochter. Over 5 jaar zal zij viermaal zo oud zijn als haar dochter. Hoe oud is ze nu ?

lm
2de graad ASO - zondag 13 februari 2005

Antwoord

Hallo,

In het vervolg plaats je verschillende vragen over hetzelfde onderwerp best in één vraag.
Overigens is het niet de bedoeling om gewoon een hele hoop vragen te plaatsen en dan maar alle antwoorden te verwachten.
Ik verwijs je hiervoor naar de regels van Wisfaq!

Het is de bedoeling dat je zelf toont wat je al geprobeerd hebt en waar je vastzit.

Ik zal ook deze vraag nog oplossen met wat uitleg, ik ga ervan uit dat de rest dan normaal wel moet lukken - ze zijn immers allemaal gelijkaardig.

Als je dan nog ergens niet uit geraakt, kan je die vraag alsnog stellen.

Stel leeftijd dochter gelijk aan x.
Moeder is dan x + 27
Na 5 jaar is de dochter (x+5) en de moeder (x+5+27), op dat moment is de moeder 4x zo oud als de dochter, dus:
4·(x + 5) = x + 5 + 27 $\Leftrightarrow$ x = 4.

De dochter is dus 4 en de moeder 31.
Na 5 jaar is de dochter 9 en de moeder inderdaad 4·9 = 36.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 13 februari 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3