De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoogte bepaling van een gedeelte van een cirkel

ik heb een liggende cilinder met een bekende straal,lengte
en een bepaald volume. de cilinder is voor een gedeelte gevuld. HEt oppervlakte van dit gedeelte is te berekenen.
Alleen de hoogte van dit gedeelte lukt mij niet

Sander
Iets anders - woensdag 9 februari 2005

Antwoord

Sander,
Er geldt e volgende formule:
L=lengte liggende cilinder,r=straal,h=hoogte vloeistof en
V=volume.Dan is
V(L,r,h)=L{r2arccos((r-h)/r)-(r-h)Ö(2rh-h2)}
De afleiding is lastig.
Groetend,

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 9 februari 2005
 Re: Hoogte bepaling van een gedeelte van een cirkel 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics