De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Functies oplossen

als er een negatief getal voor de x kwadraat staat.
hoe kun je dan in vredes naam de nulpunten bereken?

michaë
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 8 februari 2005

Antwoord

Hallo Michaël,

De grafiek van de functie f(x) = -0,5x2+3x-4 is een bergparabool die de x-as snijdt.Er zijn dus nulpunten.
De nulpunten kun je berekenen met de abc-formule, of in dit geval ook met behulp van onbinden in factoren.

-0,5x2+3x-4=0
alles vermenigvuldigen met -2
x2-6x+8=0
(x-.)(x-.)=0
.......
........

wl
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 8 februari 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3