De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Remweg

wij moeten voor wiskunde een PO maken.

In ons boek staat dat 0,0075V2=Remweg in meter. Dit is volgens ons de formule voor een droog wegdek.

We hebben verder op internet gelezen dat bij 50 km/h en droog wegdek de remweg 18 meter is, en bij een nat wegdek 25 meter.
We vroegen ons af hoe de formule dan veranderd.

Pieter
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 8 februari 2005

Antwoord

Met R=0,0075V2 valt er weinig te veranderen dan die factor van 0,0075.

Dus schrijf R=a·V2 en vul in de formule die 50km/h en 18 meter in en je weet de waarde van a.. en voila: de formule voor een nat wegdek.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 8 februari 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3