De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Tweedegraadsvergelijkingen

Waarom is het niet altijd handiger om een tweedegraadsvergelijking op te lossen met een abc-formule?

en wat is de makkelijkste manier om de volgende vergelijking op te lossen x2-4=0 ?

k
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 6 februari 2005

Antwoord

Omdat de ABC-formule soms veel meer werk is, er vaak rekenfouten gemaakt worden en de formule niet werkt als je te maken hebt met een derdegraads vergelijking...

Zie 1. Ontbinden in factoren

Om x2-4=0 op te lossen ga je zo te werk:

x2-4=0
x2=4
x=-2 of x=2
...daar is de abc-formule niks bij!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 6 februari 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3