De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

De afgeleide van een exponentiele functie

Ik weet ondertussen dankzij deze site hoe het moet voor ax maar nu heb ik een probleem om de afgeleide van ex via de formule:
lim (h®0) (f(x+h)-f(x))/h en dat zou erg handig zijn om dit te weten te komen als het mogelijk is. Dank bij voorbaat.

ellen
Student Hoger Onderwijs België - zondag 23 januari 2005

Antwoord

Beste Ellen,

Hiervoor vervang je de a toch gewoon door e?
Je kan je resultaat van ax trouwens ook toepassen op ex:
f'(ax) = ax * ln(a)
=
f'(ex) = ex * ln(e)
Maar ln(e) is 1, dus is dat gewoon: ex

Met de definitie:
q33062img2.gif

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 25 januari 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3