De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vraagstuk exponentiële functies

Hoi, ik heb wat problemen met volgend vraagstuk, en ik zou dit toch graag begrijpen tegen mijn examen woensdag...


Een bacterieëncultuur groeit exponentieel aan. Op een bepaald ogenblik zijn er 5000 bacteriën. 48uur later zijn het er al 100000 geworden.

a. Schrijf aantal bacteriën (N(t)) als functie van t (t in uur) (N. is het aantal bacteriën op tijdstip 0)

b. Hoelang duurt het vooraleer het oorspronkelijke aantal verdubbeld is?

c. Schrijf het verband (vergelijking) tussen N(t) en N'(t)


Alvast bedankt!


Frederik

Freder
Student Hoger Onderwijs België - maandag 17 januari 2005

Antwoord

N(t) = N(0).a^t = 5000.a^t
= N(48) = 5000.a^48 = 100000

Haal hieruit a en je hebt het grootste werk al gedaan. Lukt het zo? Laat anders zien wat er niet lukt...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 17 januari 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3