De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hyperbool

hallo,
de standaartformule van een hyperbool= a = b/(x-c)
a= horizontale asymptoot
c= verticale asymptoot
b=?
wij hebben namelijk een formule
de formule is 1 + (5/x)
we weten dat dus 1 horizontale asymptoot en 0 verticale asymptoot maar hoe kan je aan een grafiek zien wat b moet zijn?

lotte
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 14 januari 2005

Antwoord

b zal moeten volgen uit een extra punt van de grafiek, bijvoorbeeld datgene dat overeenkomt met x=0 (het snijpunt met de y-as). Daarvoor zou de y-coordinaat gelijk moeten zijn aan a - b/c. Aangezien je die y-coordinaat kan aflezen en je a en c al hebt bepaald, vind je eenvoudig de waarde van b.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 14 januari 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3