De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijking natuurlijke logaritme!

ik kom niet uit de volgende vergelijking:

ln(2x)-ln(4/x)=2 V ln(4/x)-ln(2x)=2

Wat moet ik hier precies doen, 2 omzetten in een ln(..) of de 2 natuurlijke logaritmen samenbrengen???

jeroen
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 12 januari 2005

Antwoord

ln(2x)-ln(4/x)=2 Û ln(1/2x2)=2 Û 1/2x2=e2 Û x2=2e2 (met x0) etc.....
Zo werkt dat.

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 12 januari 2005



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3