De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Gemiddelde afwijking

Ik kom in een statistiek/simulatie programma twee soorten deviatie tegen: 'standard deviation' (lijkt me duidelijk) en 'mean deviation'. Wat betekent 'mean deviation' en hoe wordt deze berekend?

H.J. V
Iets anders - zondag 19 mei 2002

Antwoord

'Mean deviation' is letterlijk vertaald: gemiddelde afwijking. Het lijkt erg veel op de standaard deviatie, maar maakt geen gebruik van kwadrateren (en later de wortel nemen), maar je gebruikt daarbij de absolute waarde van de afwijkingen.

$
\eqalign{
& Voor\,\,x_1 ,...,x_n \,\,geldt: \cr
& gemiddelde\,\,afwijking = \frac{{\sum\limits_{i = 1}^n {\left| {x_i - \overline x } \right|} }}
{n} \cr}
$

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 19 mei 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics