De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Nulpunten bij rationale functie

 Dit is een reactie op vraag 32352 
Er staat bij een van de opdrachten, probeer x=1 dit levert 0 op. Dan staartdeling lever (x - 1)(x + 2)(x - 2) dus nulpunten x = 1 $\vee$ x = 2 $\vee$ x = -2

De manier van jou had ik ook al geprobeerd maar ik snap nog steeds niet hoe het nu zit met die staartdeling want wat die nu van doen heeft is echt onduidelijk.

Martij
Student hbo - maandag 10 januari 2005

Antwoord

Beste Martijn,

Ik zie nog steeds niet goed welk nut die staartdeling hier heeft.
Nulpunten bepalen van een breuk doe je door te kijken waar de teller 0 wordt, zoals ik net gedaan heb.
Lukt je dat met die methode?

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 10 januari 2005
 Re: Re: Nulpunten bij rationale functie 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3